Pentru că ne intereseaza ce mâncăm și vrem să oferim și altora ceea ce noi considerăm bun din punct de vedere nutritiv.

Folosim maia în loc de drojdia comercială, aceasta fiind un agent de fermentare natural. Maiaua este un produs din făină și apă, ce fermentează îndelung cu ajutorul unei bacterii numite Lactobacillus și a celorlalte tipuri de drojdie sălbatică care se găsesc în bobul de grâu . Pentru a o perpetua, maiaua este mereu împrospătată cu apă și făină, astfel căpătând putere să hrănească noi pâini.

Fermentația lentă - pâinea este dospită la rece peste 12 ore - face ca glutenul să fie tolerat mai bine și ajută digestia. Permițând o mai bună asimilare a vitaminelor, pâinea My Maia te ajută să îți regăsești energia din copilărie și să te simți de fiecare dată ca atunci când, încălecând pe bicicletă porneai spre “maidanul cu dragoste” să îți întâlnești colegii de joacă.

Pentru că nu există multe alternative în București pentru o pâine de calitate. Tot mai multe fabrici de pâine sau cuptoare ad-hoc de supermarket au făcut să uităm mirosul pâinii de brutărie, gustul pâinii dospite îndelung și coapte în cuptor. De aceea, prin rețetele de pâine cu maia încearcăm să readucem gustul autentic al pânii dospite o noapte întreagă. Pentru că este o pâine cu timp, ea crește sub mâinile brutarilor noștri, frământată cu dragoste și cu bucurie adunând în aluatul ei liniștea amiezelor de vară în care grâul se coace sub adieri ușoare de vânt. De aceea, fiecare pâine My Maia este unică și specială. Nu vei găsi niciodată două pâini la fel, așa cum niciunul din noi nu se aseamănă celuilat.

Pentru că am învățat să prețuim lucrurile cu adevărat bune, în detrimentul cantității și excesului și vrem să împărtășim ceea ce e mai bun cu toți cei dragi. Dincolo de rețetele pe care le-am adunat în timp și le-am testat împreună cu cei dragi, secretul pâinii stă și în modul în care încercăm să selectăm ingredintele. Niciun furnizor nu este ales până nu mergem să vedem cum arată locația lui și în ce condiții își desfășoară activitatea. Căutăm până găsim ceea ce trebuie; vrem să-i alegem pe sprânceană și să dezvoltăm o relație bună cu ei, să fie mândri că fac parte din My Maia.

Pentru că pâinea cu maia este pâine pentru care timpul face diferența. Apa. Făină și sare. Atât. În rest e miracolul pâinii crescute din maia, printr-o dospire lentă, de peste 12 ore, la rece, ce stimulează dezvoltarea organismelor probiotice care ajută la digestia și absorbția alimentelor, la asimilarea vitaminelor.

Pentru că uneori suntem prea săraci pentru a cumpăra lucruri proaste și a investi într-o pâine de calitate înseamnă a investi în propria noastră sănătate.

Beneficiile pâinii cu maia

- Absorbție mai bună a mineralelor. De ce? Pentru că maiaua dezactivează acidul fitic din pâine şi astfel organismul are din nou capacitatea să asimileze corect mineralele şi vitaminele. Acidul fitic este o componentă a cerealelor care blocheaza absorbția intestinală a mineralelor existente în această sursă de hrană. Maiaua neutralizează acest compus, astfel că fierul, zincul și magneziul regăsite în cantitate mare în cereale devin disponibile organismului.

- Este benefică pentru flora intestinală. Pentru că pâinea dospită natural, datorită beneficiilor fermenților, reface treptat populația de bacterii digestive din tractul intestinal, rezultând astfel o îmbunătăţire a digestiei. Tot bacteriile conţinute de maia sunt responsabile pentru  oprirea dezvoltării candidei, în vreme ce drojdia comercială o favorizează.

- Are indice glicemic scăzut. Pâinea cu maia este potrivită și pentru diabetici, datorită fermentației care îmbunătățește proprietățile amidonului.

- Nu provoacă intoleranță la gluten, fermentația cu maia modificând structura glutenului.

Ce găsiți în pâine

Bineînțeles, făina. Faina albă folosită provine de la o moară mică și este neaditivată, iar cea integrală este deasemeni neaditivată, fiind obținută în urma măcinării lente la o moară piatră pe piatră. Prin măcinarea lentă nu se alterează calitățile boabelor de cereale, făina având astfel o calitate superioară comparativ cu făinurile obținute prin măcinarea la o moară industrială, la viteze mari, când bobul este încălzit la temperaturi de 80 grade.

Făina rezultată este neoxidată deoarece nici boabele și nici făina nu intră în contact cu părți metalice. Datorită vitezei mici de măcinare, produsul nu se încălzește, tărâțele nu sunt separate de miez, obținându-se astfel o făina cu valoare nutrițională ridicată și cu un gust foarte plăcut.

Mai găsiți apă filtrată, sare de mare și, în unele sortimente, diverse soiuri de semințe hidratate peste noapte sau coapte (in, susan, floarea soarelui), ierburi (rozmarin, chimen) și chiar fructe.